W poniedziałek 16 grudnia w hotelu „Amazonka” w Zawadzie Pilickiej, odbyły się drugie warsztaty kulinarne zorganizowane z środków Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego, w ramach realizacji Planu Komunikacji Lokalnej Strategii Rozwoju RLGD „Jurajska Ryba”
Tegoroczne warsztaty poprowadził szef kuchni Pan Marcin, który nawiązywał do tradycji kulinarnych związanych z przygotowaniem potrawy wigilijnej z karpia. We wspólnym gronie i inspirującej atmosferze uczestnicy zajęć mieli okazję do zapoznania się z niespotykanymi dotychczas przepisami na przyrządzenie potraw takich jak: rosół z karpia, karp w marynacie carry, czy karp pieczony w cytrusach. Pan Marcin zdradził również, kilka sekretów zawodowych dotyczących doboru przypraw do ryb, prawidłowego panierowania i pieczenia. Uczestnicy zajęć odkrywali i degustowali nowe smaki a nabytą wiedzę bez problemu będą mogli zaprezentować swoim Bliski w warunkach domowych.
Dziękujemy prowadzącemu warsztaty p. Marcinowi za podzielenie się fachową wiedzą a uczestniczkom za udział w spotkaniu i współtworzenie fantastycznej atmosfery !!!