W poniedziałek 17 grudnia w Złotym Potoku, odbyły się pierwsze warsztaty kulinarne zorganizowane przez nasze Stowarzyszenie. Na zajęciach uczestniczki wspólnie z prowadzącymi zajęcia, miały możliwość własnoręcznego wykonania pieczonych pierogów z rybami. Nabytą wiedzę bez problemu będą mogły wykorzystać w domowych warunkach. Ponadto każda z Pań otrzymała recepturę przygotowywania pierogów. Miła atmosfera, zaangażowanie naszych Pań, a także opieka prowadzących warsztaty sprawiły, że zajęcia minęły niespodziewanie szybko a uczestniczki z niecierpliwością czekają na kolejne spotkanie.
Serdecznie dziękujemy Pani Sylwii Kozioł prezes Spółdzielni Socjalnej „Złota Jura” za wspaniałe przyjęcie, prowadzenie i podzielenie się fachową wiedzą, oraz wszystkim uczestniczkom za udział w spotkaniu i współtworzenie fantastycznej atmosfery.
Warsztaty kulinarne zorganizowane zostały z środków Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego, w ramach realizacji Planu Komunikacji Lokalnej Strategii Rozwoju RLGD „Jurajska Ryba”.
.